Visie en Missie Freija Zorg

Freija Zorg beschouwt het individu, de gezondheid, de geneeskundige zorg en de maatschappij holistisch, dat wil zeggen als een eenheid. Freija’s Zorgplein biedt vanuit deze visie een scala aan Zorgdisciplines. Het is onze missie om passende werkvormen toe te passen die zorg dragen voor een optimaal persoonlijk functioneren.
Daarvan zijn onderdeel de benaderingen en werkwijzen van onze Natuurgeneeskundig Therapeute Leny van Kessel.

Als Natuurgeneeskundig Therapeut wordt gewerkt vanuit de 5 natuurgerichte principes:

1 Energie
2 Prikkeloverdracht
3 Drainage
4 Voeding
5 Psyche

Samen vormen zij een holistische benadering van de mens. De logische opbouw van de levensprincipes en de prioriteiten hierin zorgen er samen voor dat er een blokkade ontstaat bij een volgend principe als er niet aan de voorgaande optimaal voldaan wordt. In onze analyse en behandeling worden deze aspecten beschouwd, gewogen en als zodanig benaderd.

Energie

Het leven bestaat uit basale levensenergie uitgedrukt in het grondstoffelijk lichaam, mentaal lichaam, het emotioneel lichaam, het energetisch lichaam en het spiritueel lichaam.
Deze levensenergie is een stuwende kracht. Bij een verstoring op één van de natuurgerichte principes wordt dit zichtbaar door een lage -re- levensenergie. Door een tekort aan levensenergie of een blokkade hierin, zal je zenuwstelsel onvoldoende functioneren. Hierdoor kan je constitutie ontregeld raken en kunnen er ziektes ontstaan.
Er is primair de prioriteit om je energieniveau op peil en in balans te brengen.
Hierna kunnen de overige vier principes gaan functioneren waardoor herstel en/of verbetering gestimuleerd wordt.

Prikkeloverdracht

Als de energie ongeremd stroomt zal er via het zenuwstelsel en meridianen een prikkeloverdracht plaats vinden tussen de hersenen en het overige lichaam. Deze prikkeloverdracht zorgt voor aansturing van je gehele lichaam. Als deze verstoord is kunnen lichaamsfuncties stagneren en zullen er klachten op verschillende niveaus ontstaan.

Drainage

Het lichaam bouwt afvalstoffen op. Deze ontstaan door voeding, stress en milieufactoren.
Het is belangrijk dat deze toxische stoffen afgevoerd worden via drainage, zodat deze geen verdere schade aanrichten. Drainage bevordert de ontgifting en lost blokkades op door de verbeterde energiedoorstroming en prikkeloverdracht. Drainage bevordert het herstelvermogen van het lichaam.

Voeding

Voeding is essentieel voor een gezond functioneren van lichaam en geest.
Het is heel persoonlijk welke voeding bij je past, wat je nodig hebt.
Verkeerde voeding werkt belemmerend of verstorend, goede voeding geeft energie en kracht.
Voeding omvat naast feitelijk eten en drinken ook alle overige in te nemen of aan te brengen middelen, zoals sigaretten, alcohol, drugs, medicatie, make-up en emotionele factoren.
Kennisoverdracht en bevorderen van bewustwording aan gezonde voeding die bij u past, zowel tastbaar als geestelijk is essentieel.

Psyche

Samenwerking van onze fysieke, emotionele, mentale en energetische delen zorgen voor een beter psychisch functioneren.
Overtuigingen in ons denken voelen en doen beïnvloeden onze gedragspatronen.
Deze worden zowel door het bewuste als het onbewuste aangestuurd en veroorzaken
belemmerende en/of bevorderende patronen in ons alledaags leven.
Een goed inzicht in je gedachten, je (gedrags- en communicatie-) patronen en de invloed van je levenservaringen zijn belangrijk, zodat je deze ten gunste van jezelf kunt gebruiken.

Afhankelijk van persoon, constitutie en medische achtergrond wordt gekozen voor een passende werkvorm of een mix daarvan.