Ayurvedisch Therapeutische en Ontspanningsmassage

Bij een Ayurvedische massage krijgen lichaam en geest aandacht, waardoor er rust en ontspanning ontstaat.  Onze Ayurvedische Massagetherapeut past hierbij de Abhyanga lichaamsmassage toe.

Abhyanga is een volledige lichaamsmassage met warme, traditionele kruidenoliën uit India, die reinigend, ontgiftend en ontspannend werkt. Afhankelijk van het constitutietype en eventuele klachten kunnen verschillende soorten kruidenoliën en massagetechnieken worden toegepast.

Bij Abhyanga wordt gewerkt met een rijkelijke hoeveelheid warme medicinale kruiden olie. Het betreft een volledige intensieve lichaamsmassage e.e.a. afhankelijk van de achtergrond -ontspanning of medisch-.

De massage wordt afgesloten met een pizzichil; hierbij wordt het gehele lichaam overgoten met een dun straaltje warme kruidenolie, die vervolgens met lange strijkingen in de huid wordt gemasseerd. Het is raadzaam om de olie die nog op / in de huid aanwezig is enkele uren te laten zitten, zodat de betreffende olie die zijn specifieke werking ook na de massage kan doen. Overigens wordt de olie geheel door de huid opgenomen. De olie geeft vrijwel geen vlekken op je kleding, maar je zult hem hem nog wel een poosje blijven ruiken. De oliën die worden gebruikt hebben meestal een licht kruidige geur.

De massage duurt anderhalf uur, afhankelijk van je klachten of van je wensen. Een Ayurvedische massage kan ook prima ingezet worden als preventie middel bij ziekte of om jezelf te verwennen.
Therapeutische Massage is o.a. geschikt bij stress, onrust, migraine, reuma, chronische artritis en vermoeidheid.

Ook zonder klachten is een behandeling aan te bevelen om gezond en in balans te blijven of beter gezegd, Juist als je je gezond voelt, is ayurvedische massage een aanrader. Handdoeken zijn aanwezig.

Freija Zorg is aangesloten bij de beroepsvereniging  BATC.